Într-o lume în care sportul reprezintă mult mai mult decât un joc, ACS Unirea Branistea din Galați își asumă lupta în combaterea rasismului și discriminării. Clubul nu doar că își exprimă angajamentul față de aceste valori, dar și pune în aplicare măsuri concrete pentru a asigura un mediu sportiv echitabil și incluziv.

Principiile de Acțiune

Legalitate și Consecvență

Conform „Recomandării de politică generală numărul 7 a ECRI”, ACS Unirea Branistea aplică prevederile legale care incriminează actele rasiste. Clubul acționează ferm pentru a asigura libertatea de exprimare și egalitatea de șanse, condamnând orice formă de rasism.

Securitate și Prevenție

Un plan unic de acțiune este implementat de agenții de securitate, jandarmi și polițiști, pentru a identifica și rezolva orice manifestare antirasială. Prezența vizibilă a forțelor de ordine pe stadion transmite un mesaj clar: actele rasiste nu vor rămâne nepedepsite.

Angajamentul Angajaților și Jucătorilor

Clauze antirasiste sunt incluse în regulamentul de ordine interioară și în contractele angajaților. Jucătorii și antrenorii sunt încurajați să se abțină de la orice gesturi și remarci rasiste.

Responsabilitate și Comunicare

Clubul a numit o persoană responsabilă de soluționarea incidentelor rasiste, care va difuza anunțuri la stația de sonorizare a stadionului, referitoare la interzicerea scandărilor rasiste.

Direcții de Acțiune

Educație și Conștientizare

Jucătorii au participat la un program de instruire care a abordat principalele obiective de luptă împotriva discriminării, rasismului și intoleraței. Activități educative sunt desfășurate bianual cu întregul personal al clubului.

Transparență și Comunicare

O declarație împotriva manifestărilor rasiste este inclusă în programele meciurilor oficiale și este afișată permanent la intrările pe stadion.

Implicare Comunitară

Sportivii Unirea Branistea sunt implicați în acțiuni sociale și în promovarea brandurilor locale. Anual, în luna iulie, clubul organizează un turneu de fotbal pentru juniori cu tema „Nu Rasismului și Intoleranței”.

ACS Unirea Branistea nu doar că își exprimă angajamentul față de combaterea rasismului, dar și pune în aplicare măsuri concrete pentru a face din sport un exemplu de incluziune și respect. Este un model demn de urmat în întreaga lume sportivă.

Politica privind combatere rasism