Istoria clubului

Până în anul 1965 în comuna Braniștea s-a jucat un fotbal neorganizat nefiind echipă înscrisă într-o competiție județeană.

În anul 1965 profesorul de sport PETRICĂ JAN a înființat o echipă de fotbal care a luat denumirea de AVÂNTUL BRANIȘTEA formată din elevi și tineri din localitate și a cărei antrenor a fost.

În anul 1969 în cadrul Spartachiadei de vară a tinerilor de la sate unde se desfășoară întreceri sportive la mai multe discipline printre care atletism, volei, oină, handbal, fotbal, echipa Avântul Braniștea a obținut medalia de aur învingând echipele participante din întregul județ.

Echipa de fotbal Avântul Braniștea a fost înscrisă în Campionatul Județean sătesc de fotbal, care era echivalentul Ligii a IV-a de astăzi. Aici a activat până în anul 1989 și a obținut rezultate remarcabile în condițiile în care membrii echipei jucau de plăcere și chiar își plăteau singuri transportul la meciurile din deplasare. De asemeni, tot jucătorii suportau plata arbitrilor, pe acea vreme neexistând sponsori sau alți finanțatori.

După plecarea antrenorului Jan Petrea echipa a fost preluată de profesorul de sport Romulus Secegeanu. O parte din jucătorii care au activat în acea perioadă au fost: Camil Domnițeanu, Traian Domnițeanu, Vasile Frangulea, Ionel Jipa, Virgil Seca, Nicu Domnițeanu, Gabriel Secegeanu.
2
1
CIOTARCA IONUT SILVIU 2
7
6
5
echipa 1
2
1
CIOTARCA IONUT SILVIU 2
7
6
5
echipa 1